Shiatsu


Shiatsu (letterlijk druk met vingers) is Japanse massage waarvan het doel is de energie van het lichaam in balans te brengen en te houden. Shiatsu(zen) is een holistische therapie, helpt bij klachten van lichamelijke en geestelijke oorsprong, voorkomt klachten en is ontspannend.

Het aanraken bij pijn is al zo oud als de mensheid. Nu nog leggen mensen intuïtief een hand op de plek die aangedaan is en wordt er de juiste aandacht aan gegeven. In China is uit dit intuïtief aanraken een massagevorm ontstaan. Circa 1500 jaar geleden werd deze massagevorm door boeddhistische monniken vanuit China naar Japan overgebracht. De massagevorm werd in Japan verder verfijnd en kreeg de naam shiatsu.

Door een netwerk van lijnen, de meridianen, in het lichaam en de daarop liggende drukpunten stroomt energie. Bij een, te heftige of te langdurige, verstoring van deze energie verdwijnt het vloeiend stromen, waardoor klachten ontstaan. Door druk te geven, met bijvoorbeeld handpalm of duim, op de meridianen en punten, wordt er ingewerkt op de energetische verstoring en de daardoor ontstane klacht: de disbalans en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt in beweging gebracht waardoor de balans herstelt en de klacht verdwijnt.

Shiatsu kan door ieder mens worden ontvangen. Als massagetherapie werkt het klachtgericht. Als ontspanningsmassage zorgt het ervoor dat spanning en stress, in het lichaam opgeslagen, in beweging wordt gebracht. Stress kan afvloeien: een diepe ontspanning treedt op en men kan beter tot zichzelf komen.

Shiatsu
· kan een breed scala aan klachten verhelpen
· heeft een preventieve werking
· werkt ontspannend.

Shiatsu kan worden toegepast bij:
· hoofdpijn / migraine
· nek- en schouderklachten
· rugklachten
· slapeloosheid / vermoeidheid
· slechte doorbloeding
· spijsverteringsproblemen
· r.s.i., tennisarm
· menstruatieproblemen

Een specialiteit is de Shiatsu Kosmetiek methode, een cosmetische Shiatsu massagemethode die ontstaan is in het schoonheidsinstituut. Men leert op een geheel andere wijze naar de huid te kijken en deze op een specifieke manier aan te raken. Dit gebeurt door middel van meridiaanmassage in combinatie met strekkingen en drukpuntmassage.


Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

R.P.A. van der Valk

Alternatiefbeter
Praktijk

Berg 26a
5672 CC Nuenen

Email
Telefoon
  • 06 - 51 33 41 55

The site was built with Mobirise