Verander je slechte gewoontes met hypnoseWat is hypnose
Bewustzijn is alles wat we bewust doen. Het onderbewustzijn is wat in de loop der jaren is vergaard zoals gewoontes, leerprocessen, geheugen etc. Daartussen zit een barrière, een controller die kijkt of vragen uit het bewustzijn ‘passen’ bij ons onbewuste, in het verleden aangeleerd gedrag. Zo ja, dan is er niets aan de hand en wordt het bewust gewenste gedrag uitgevoerd. Maar deze barrière kan ons ook tegenwerken. Als we bijvoorbeeld willen stoppen met roken, dan is het eerder aangeleerde 'rookgedrag' zo sterk in ons onderbewuste vastgelegd (geprogrammeerd) dat de signalen van onze wilskracht vrijwel niet of slechts gedeeltelijk door onze barrière heen kunnen dringen, waardoor het erg moeilijk is om rookgedrag blijvend af te leren.

Met hypnose wordt het onderbewustzijn direct aangesproken en wordt de rol van de barrière gedeeltelijk omzeild. Het zet het bewustzijn aan het werk, verklein de firewall en geef dan het onderbewustzijn nieuwe suggesties. Een voorbeeld kan zijn bij afvallen het bereiken van een streefgewicht. Dit wordt door het onderbewustzijn dan weer geregistreerd en doorgegeven aan het bewustzijn als het daarom vraagt. Deze registreert de nieuwe informatie en gaat met de nieuwe gegevens aan het werk omdat deze gegevens als ‘waar’ worden ervaren. Dus in deze situatie registreert het bewustzijn een nieuw streefgewicht en ziet dat dit nu niet klopt en gaat er aan werken om de nieuwe informatie te verwezenlijken. Dus u gaat afvallen tot dat u uw streefgewicht bereikt heeft. En u blijft daar ook op staan want het streefgewicht is wat in het onderbewustzijn is opgeslagen als uw ‘juiste’ gewicht. Tevens geeft de hypnotiseur het onderbewustzijn ook de suggestie mee dat dit zowel veilig en efficiënt als snel moet gebeuren. Dus het lichaam regelt het zelf. Bij de een gaat het sneller als bij de ander maar uiteindelijk bereikt u allemaal uw streefgewicht

Hypnose is simpel
Bijvoorbeeld stoppen met roken. Dit geeft een besparing van ruim € 2000, - per jaar: het is gezonder voor jezelf en je omgeving, er is geen stankoverlast in kamer en/of kleding, de conditie verbetert, en u krijgt meer energie. Wie wil dat niet?

Hypnose is breed inzetbaar
Er zijn nog veel meer voorbeelden te geven. Denk aan fobieën, examenvrees, drugs, zelfvertrouwen, stotteren verslaving, sport, vliegangst of stress.

Hypnose fabels
Een belangrijk feit is: als u niet gehypnotiseerd wilt worden dan gebeurd dit ook niet en zal er geen verandering kunnen plaatsvinden. Hypnose moet u zelf willen.
Ook als u onder hypnose bent zult u nooit suggesties aannemen die tegen uw wil ingaan. U komt dan direct terug uit de hypnose.
Er is nooit iemand in een hypnose gebleven. U komt er altijd uit op, eigen initiatief “zelf” of op verzoek van de hypnotiseur.


Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

R.P.A. van der Valk

Alternatiefbeter
Praktijk

Berg 26a
5672 CC Nuenen

Email
Telefoon
  • 06 - 51 33 41 55

Mobirise web maker - Check it