Voetzonereflexmassage


Bij voetzonereflexmassage worden de 64 drukpunten reflexzones in de voeten behandeld . Deze zones corresponderen met alle organen,botten en spierweefsels in het lichaam. De behandeling herstelt het energetisch evenwicht, waardoor het lichaam beter in staat is zichzelf te genezen. Deze behandeling gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Wanneer heeft iemand baat bij deze methode?

Voetzonereflexmassage kan in de volgende gevallen worden toegepast:
- Als activering van een goede energiecirculatie.
- Ter stimulering van organen en weefsels en hun energiestromen om eventuele blokkades te doorbreken (deze veroorzaken vaak lichamelijke of emotionele klachten).goed te combineren met shiatsu
- Ter ondersteuning van een behandeling van de reguliere arts.
- Voor verlichting bij chronische klachten en pijn.
- Bij processen op emotioneel gebied (bijvoorbeeld ter verwerking, acceptatie, aanpassing en bij stressprocessen).

Hoe werkt de voetzonereflexmassage?

Tussen de organen en de overeenkomstige plekjes op de voet bevinden zich onzichtbare energiestromen. Heeft iemand bijvoorbeeld maagpijn (kramp), dan verkrampt ook tegelijkertijd het stukje weefsel in de voet dat overeenkomt met de maag. Door de voet met een bepaalde techniek te masseren kan de energiebaan hersteld worden en kan de klacht verlichten. De patiënt kan bij de massage bij die plek een pijn ervaren.

Door de voet te masseren wordt de plaatselijke doorbloeding in de voet verbeterd en wordt energie aan- of afgevoerd. Tegelijkertijd beïnvloedt de massage op dezelfde manier het corresponderende orgaan in het lichaam.

De diagnose

Het is heel goed mogelijk om via de voeten correcte diagnoses te stellen. Daarvoor moet de gehele voet systematisch worden gemasseerd. Vorm- en structuurafwijking, gevoelige en/of pijnlijke plekken geven de therapeut indicaties van mogelijke afwijkingen van organen of weefsels.


De behandeling

Door de afwijkende en pijnlijke plekken te masseren wordt het zelfgenezend vermogen van de mens zeer gunstig beïnvloed. Zo kunnen snelle genezingen optreden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig (8 - 12), gevolgd door nabehandelingen met een langere tijdslimiet ertussen. De nabehandelingen zijn dan meer gericht op de specifieke klacht en zullen daardoor korter duren dan de diagnostische behandeling.


Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

R.P.A. van der Valk

Alternatiefbeter
Praktijk

Berg 26a
5672 CC Nuenen

Email
Telefoon
  • 06 - 51 33 41 55

This website was created with Mobirise